James Bond’s beste auto’s

Wil je gokken of een James Bond film kijken? James Bond’s film volgen altijd dezelfde structuur, en heeft ook altijd dezelfde uitkomst. Bond wint. Toch zit er tussen alle films een enorme variatie, en deze variatie is onder andere te danken aan de meest vette auto’s van Bond. Hieronder volgt een lijst van de beste auto’s.

1. AMC Hornet – The man with the golden gun

The man with the golden gun, een bekende James Bond film met een welbekende stunt van James Bond uit de AMC Hornet. James springt vanuit de auto over een rivier. De brug is ingestort en daardoor kantelt de auto zodanig dat deze om z’n as draait. Deze stunt stond bekend om de ‘barrel roll’-stunt, en de auto is daardoor nog steeds een oldie but goldie!

2. Ford Mustang Mach One – Diamonds Are Forever

In 1971 werd de film Diamonds are Forever gedraaid en daarin kwam de rode coole Ford Mustang Mach One naar voren. De auto heeft in de film een felrode buitenkant en een zwart-wit rood interieur.

3. Aston Martin Vanquish – Die Another Day

Dit is misschien één van de bekende Bond auto’s. Misschien omdat het de 20e film was. Misschien omdat de auto vrij ‘onzichtbaar’ was in de film. Aston Martin Vanquish was met name bekend om de laatste reden. De auto kon echt onzichtbaar worden. Daarnaast had de auto nog allerlei andere handige tools zoals raketten en machinegeweren.

Aston Martin DB5 – Goldfinger

Dit is een oldie but goldie, en ook een hele bekende auto. De voornaamste reden is omdat met deze auto het gehele gadgetfenomeen in de films van James Bond begonnen was. Denk hierbij aan een roterende nummerplaat, ingebouwde geweren en scherpe centrale wielmoeren en nog meer van dat soort hanige foefjes. Deze foefjes maakten de film nóg leuker. Wil je iets anders leuks doen. Bij https://nl.unibet.be/betting kun je de coolste gokspellen spelen. Liever iets passievers? Ga achterover hangen en kijk lekker een James Bond film.

Lotus Esprit – The spy who loved me

Een andere auto die alleen nog maar gerelateerd wordt aan James Bond is de Lotus Esprit S uit The Spy Who Loved Me in 1977. Uiteraard wordt James Bond weer achtervolgd door een schurk. De auto van Bond was een unieke verschijning. De Lotus was een bijzondere auto. Althans auto…? Deze bijzondere auto was ook wel een duikboot. Door de filmcrew stond de auto ook wel bekend onder de naam ‘Wet Nellie’.

Tuk-Tuk – Octopussy

Technisch gezien was de auto een Bajaj RE, maar de wagen staat nu beter bekend als een tuktuk of een autoriksja. Het is een driewielige taxi die werd aangestuurd door Roger Moore in Bond’s 13e film genaamd Octopussy. De auto staat bekend om de achtervolgingsscène van de Afghaanse prins door de straten van Udaipur in India.

Leyland Mini Moke – Moonraker

De Leyland Mini Moke mag niet in dit rijtje missen. Deze auto werd gebruikt in de The Spy Who Loved Me om de bemanning naar de haven te brengen om Quarrel Jr. te ontmoeten. Ook is de auto terug te zien in Moonraker. Het was een schuilplek. Bond en Dr. Goodhead verstopten in een trailer, nadat ze waren ontsnapt uit een ventilatieopening tijdens de lancering van Moonraker 5.